استان اصفهان در مرکز ایران واقع شده و شهر اصفهان پایتخت آن است. این استان سومین استان پرجمعیت کشور است و از نظر میزان شهرنشینی، رتبه اول را به خود اختصاص داده است. این استان یکی از قطبهای اقتصادی کشور است و کسب و کارها و کارخانجات متعددی در این استان وجود دارند که به اشتغالزایی اصفهان کمک زیادی کردهاند. استان اصفهان بیش از هرچیز قطب تولید آهن، فولاد و صنایع دستی در ایران به حساب میآید.
استان اصفهان و به خصوص مرکز آن یعنی شهر اصفهان یکی از قطب اصلی گردشگری و توریسم در کشور است. بخش زیادی از نیروی کار این استان در بخش خدمات و در کسبوکارهایی مثل هتلداری، آژانسهای مسافری و ... فعالیت دارند.
شهر اصفهان از دیدنیترین شهرهای ایران است که آثار باستانی متعددی دارد. این شهر سالانه میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است. البته توریسم تنها منبع درآمد این استان نیست. استان اصفهان تا دلتان بخواهد معدن دارد و میزبان صنایع عظیمی مثل ذوبآهن اصفهان و فولاد مبارکه سپاهان است.
استان اصفهان بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی و حدود یک میلیون کارگر، یکی از قطبهای صنعتی و گردشگری کشورمان به حساب میآید و فرصتهای استخدام و کاریابی اصفهان در این صنایع بیشتر از بقیه است. این استان بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و سهم آن در صنعت کشور ۱۱%، در بخش سرمایه گذاری ۱۰% و سهم آن در اشتغال صنعتی ۸% بوده است.
در این مقاله میخواهیم نگاهی کلی داشته باشیم و وضعیت اشتغال در استان اصفهان و بگوییم که شانس پیدا کردن کار در چه شغلی در این استان بالاتر است.
آمار بیکاری اصفهان در حال کمتر شدن بود که سر و کلهی کرونا پیدا شد
در قانون کار جمهوری اسلامی ایران تعریف عجیبی برای فرد شاغل وجود دارد: به کسی که حداقل یک ساعت! در هفته کار کند، شاغل میگویند!!! همچنین افرادی که بدون حقوق برای یکی از اعضای خانواده کار میکنند، کارآموزانی که در دوره کارآموزی فعالیت میکنند، محصلینی که در هفته مرجع کار کرده و تمام افرادی که در نیروهای مسلح به صورت کادر موقت یا دائم مشغول خدمت بودهاند در گروه افراد شاغل قرار میگیرند.
یکی از شاخصهای مهم اقتصادی در هر استان، میزان نرخ بیکاری نیروی کار است و در استان اصفهان نیز به عنوان یکی از قطبهای صنعتی، گردشگری، کشاورزی و خدماتی کشور، این نرخ اهمیت زیادی دارد. در ادامه به بررسی نرخ بیکاری اصفهان میپردازیم. لازم به ذکر است دادهها و آمار ارائه شده در این بخش براساس گزارش سایت ایرنا در مورد بیکاری اصفهان استخراج شده است. استفاده کردهایم.
مطابق با آماری که در سال ۱۳۹۹ گردآوری شده است، ۲۳٫۶ درصد از گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال، بیکار بودهاند. البته این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری به نسبت نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند نرخ بیکاری جوانان ۱۵-۲۴ ساله نشان میدهد که این رقم به نسبت زمستان ۹۸ حدود ۲٫۱ درصد کاهش داشته است.
گر آمارهای مربوط به نرخ بیکاری استان اصفهان را در سالهای گذشته مرور کنیم متوجه میشویم که این نرخ از سال ۹۲ تا به حال با فراز و نشیبهای زیادی روبرو بوده است. به گفته کارشناسان این تغییر و تحولات عمدتا به خاطر عواملی مثل جریان آب زاینده رود، خشکسالی، مهاجرت، رکود یا رونق واحدهای صنعتی و بخش کشاورزی و همینطور اجرای برنامههای اشتغالزایی در استان اصفهان بوده است.
با مراجعه به کاریابی اینترنتی جاب ویژن به آدرس www.jobvision.ir میتوانید فرصتهای شغلی متعددی را در اصفهان پیدا کرده و برای آنها رزومه بفرستید.
لازم به ذکر است سهم فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی و صنعت در زمستان ۹۹ به نسبت مشابه سال قبل به ترتیب ۰٫۲ و ۲٫۱ درصد افزایش داده است؛ اما سهم شاغلان در بخش خدمات با .۳ درصد کاهش و افت همراه بوده است.براساس آمار به دست آمده در زمستان ۱۳۹۹، سهم فارغ التحصیلان آموزش عالی از کل شاغلان برابر با ۲۵٫۳۳ درصد بوده که این سهم در بین زنان به نسبت مردان و در نقاط شهری به نسبت نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات این شاخص نشان میدهد که این شاخص نسبت به سال گذشته ۰٫۲ درصد افزایش داشته است.
با بررسی نرخ بیکاری در استان اصفهان و مقایسه آن با میانگین کشوری به این نتیجه میرسیم که نرخ بیکاری استان اصفهان با فراز و نشیبهای میانگین کشوری همسو بوده و ابتدا روند افزایشی و بعد کاهشی داشته است. با این حال، از نظر رقم و درصد، میتوانیم بگوییم که نرخ بیکاری اصفهان بالاتر از میانگین کل کشور بوده است.
به گفته آقای لعلی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با اشاره به تاثیر کرونا بر وضعیت استخدام و کاریابی اصفهان گفت: شیوع بیماری کرونا و لزوم فاصله گذاری اجتماعی به ویژه باعث رکود مشاغل خدماتی در بخشهای گردشگری و رستورانها شده است.
این وضعیت منجر به کاهش نسبت اشتغال و استخدام اصفهان در بهار ۹۹ نیز نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با شد و از ۴۱٫۲ به ۳۶٫۳ درصد رسید. لازم به ذکر است منظور از نسبت اشتغال، نسبت جمعیت جمعیت شاغل بالای ۵ سال به کل جمعیت در سن کار است.
اگر در شهر اصفهان زندگی میکنید، شانس زیادی برای استخدام در بخش خدمات دارید
اصفهان یکی از شهرهای تاریخی کشورمان است و در حال حاضر آثار تاریخی فراوانی از دوره صفویه در این شهر به جای مانده است. این شهر یکی از قطبهای گردشگری کشورمان است و سالانه گردشگران داخلی و خارجی فراوانی را به خود جذب میکند. رونق گردشگری در این شهر و استان باعث به وجود آمدن فرصتهای شغلی متعددی در این حوزه شده و نقش مهمی در افزایش کاریابی اصفهان داشته است.
گردشگری و خدمات ارتباط بسیار نزدیکی با هم دیگر دارند و توسعهی گردشگری به معنی توسعهی بخش اقتصادی خدمات است. توریست نیازمند آژانسهای مسافرتی و هتل است و تمامی اینها نیازمند نیروی کار در تخصصهای مختلف در بخش خدمات از پستهای مدیریتی تا کارگر ساده هستند.
برای مشاهدهی فرصتهای استخدام اصفهان در بخش خدمات در اصفهان کلیک کنید
اصفهان دارای معادن و کارخانههای بزرگی است
استان اصفهان یکی از قطبهای اقتصادی و صنعتی کشور است و صنایع متعددی در این استان و شهر فعال هستند. از جمله صنایع فعال و معروف که باعث اشتغالزایی و افزایش فرصتهای کاریابی اصفهان شدهاند میتوان به هواپیماسازی ایران، شرکت فولاد مبارکه، اسنوا و ذوب آهن اصفهان اشاره کرد. همچنین صنعت طلای اصفهان نیز بیشترین کارگاه و کارخانههای طلای ایران را به خود اختصاص داده است. صنایع گردشگری و همینطور صنایع دستی نیز از گذشته از پایههای مهم اقتصادی این استان بودهاند. برای آشنایی بیشتر با وضعیت استخدام در استان اصفهان، کلیک کنید.
Comments