با توجه به افزایش روزبهروز استفاده از گوشیهای هوشمند و تبلتهای مجهز به سیستم عامل اندروید، نیاز به استخدام برنامه نویس android، با سرعت بالایی در حال افزایش است. براساس آمار سایت statista.com حدود ۷۳ درصد از بازار گوشیهای هوشمند متعلق به گوشیهای دارای سیستم عامل اندروید است و برآورد میشود که تعداد کاربران اندروید در دنیا، بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر باشد. کار اصلی برنامهنویسان اندروید، توسعهی اپلیکیشنهای اندرویدی است. اپلیکیشنهای اندروید که غالبا از طریق پلی استور گوگل، عرضه میشوند، کاربردهای بسیار گستردهای دارند و امروزه، خیلی از کسبوکارها، از این اپلیکیشنها استفاده میکنند. مالک و بنیانگذار شرکت BEA، آلفرد چوانگ، دههی پیش رو را دههی اپلیکیشنها میداند و باور دارد که در سال ۲۰۳۰، اپلیکیشنها، جهان را تحت کنترل دارند. به علاوه، هر اپلیکیشنی، نیاز بهروزرسانی و پشتیبانی دارد که این کارها نیز بر عهدهی برنامهنویسان اندروید هستند. بنابراین، فرصت شغلی برای این برنامهنویسان و شانس استخدام آنها بسیار زیاد است.
گذشته از اینها، بسیاری از اپلیکیشنهای اندروید، قابلیت تجاریسازی دارند و به عنوان مثال، یک برنامهنویس اندروید میتواند با کمی خلاقیت، یک اپلیکیشن برای فروش، توسعه دهد یا از طریق یک اپلیکیشن، با دریافت حق اشتراک، یک سرویس ارائه دهد. به طور کلی میتوان گفت که برنامه نویسان اندروید از تمامی مزیتهای برنامهنویسی برخوردار هستند. در این مقاله میخواهیم در رابطه با بازار کار، آیندهی شغلی و مزیتهای برنامهنویسی اندروید، وظایف و مسئولیتهای برنامهنویسان اندروید، تحصیلات و مهارتهای مورد نیاز این برنامهنویسان، محیط کاری برنامهنویسی اندروید و حقوق برنامهنویس اندروید صحبت کنیم.
معرفی برنامه نویسان اندروید
برنامه نویس یا توسعه دهنده اندروید کسی است که مسئولیت توسعه و طراحی برنامههایی را که برای دستگاههای دارای سیستمعامل اندروید استفاده میشود، بر عهده دارد. این برنامه نویسان، برنامههای اندروید را توسعه میدهند و زبان اصلی برنامهنویسی آنها زبان جاوا است. برنامه نویس اندروید، مسئول ایجاد برنامهها و عملکردهای مختلف آن است که شامل رابط کاربری دستگاه (UI) و درک نحوه تعامل کاربر با دستگاه است. برنامه نویسان اندروید اغلب برای سازمانهای بزرگ همراه با تیمهای بزرگتر متشکل از سایر برنامه نویسان کار میکنند. از دیگر زبانهای برنامه نویسی اندروید میتوان به زبان ++Kotlin ،Lua ،C و C اشاره کرد.
مهارتهایی که برای برنامهنویسی اندروید لازم است
کارفرمایان برای استخدام دولوپر و برنامه نویس اندروید، بیش از هر چیزی به مهارتهای او توجه میکنند. گذراندن دورههای آموزشی معتبر برای تقویت این مهارتها، شانس شما را برای به دست آوردن جایگاههای شغلی بسیار عالی، بالا میبرد. در ادامه، هفت مهارتی را که یک برنامهنویس اندروید باید داشته باشد، به شما معرفی میکنیم.
زبان برنامهنویسی جاوا
تمامی نرمافزارهای اندرویدی، با استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا نوشته میشوند. کسانی که قبلا تجربهی کار کردن با جاوا اسکریپت و روبی (Ruby) را داشته باشند، خیلی راحت میتوانند زبان برنامهنویسی جاوا را بیاموزند.
درک XML
زبان برنامهنویسی XML یک زبان ساختارمند است که ویژگیهای مشترک زیادی با HTML دارد و به عنوان روشی برای کدگذاری دادهها برای کاربردهای اینترنتی، توسعه پیدا کرده است. به طور خلاصه، میتوان گفت که زبان برنامهنویسی XML در برنامهنویسی اندروید برای ایجاد چیدمانهایی استفاده میشود که به عنوان رابط کاربری (UI) پایه برای اپلیکیشنهای اندرویدی، عمل میکنند. دانستن اصول زبان برنامهنویسی XML یکی از معیارهای مهم کارفرمایان برای استخدام برنامه نویس اندروید است.
آشنایی با SDK اندروید
SDK یا کیت توسعهی اندروید، شامل مجموعهی عظیمی از کدهای از پیش نوشته شده است. SDKهای اندروید، ماژولهایی از کد جاوا هستند که به برنامهنویسان این امکان را میدهند تا به عملکردهای مختلف موبایل، مانند دوربین و شتابسنج، دسترسی داشته باشند. در واقع، هر SDK شامل مجموعهای از پلاگینها است که شما برای ساخت اپلکیشن خود از آن استفاده میکنید. آشنایی با SDK یکی از ملزومات برنامهنویسی اندروید است.
آشنایی با اندروید استودیو
محیط توسعهی یکپارچه (IDE) مطلوب برای توسعهدهندگان اندروید، اندروید استودیو نام دارد. فرقی ندارد که شما یک برنامهنویس مبتدی یا حرفهای اندروید باشید، برای اینکه به دست آوردن یک فرصت شغلی خوب، باید مهارت کار کردن با اندروید استودیو را داشته باشید.
APIها
بعضی از اپلیکیشنهای موبایل، باید با سرویسهای دیگری، ارتباط برقرار کنند و برای اینکار نیازمند API یا رابط برنامهنویسی اپلیکیشن هستند که توسط آن سرویس ارائه میشود. بسیاری از شرکتها که سرویسهای اینترنتی ارائه میدهند، APIهای خودشان را دارند. یکی از مهارتهایی که شانس استخدام برنامهنویس اندروید را بالا میبرد، مهارت کار کردن با APIها است.
پایگاههای داده
بعضی اپلیکیشنها باید به پایگاههای داده متصل باشند تا بتوانند نیازهای کاربران را برطرف کنند. سرویسهای ابری مثل Firebase یا Parse دارای APIهای سادهای برای ذخیرهسازی دادهها و استفاده از آنها در دستگاههای اندرویدی هستند. این پلتفرمها معمولا دارای کتابخانههای جاوا نیز میباشند که میتوانید از آنها برای ساخت اپلیکیشن خود استفاده کنید تا بخشی از دادهها را در حافظهی نگهان (cache) دستگاه کاربر، ذخیره نمایید.
روش دیگر برای این کار، استفاده از پایگاه دادهی SQLite است. هر برنامهنویس اندروید برای به دست آوردن یک فرصت شغلی مرتبط با چنین اپلیکیشنهایی باید بداند که پایگاههای داده، چگونه کار میکنند و روش جستجوی دادههایی که میتواند از آن در اپلیکیشن خودش استفاده کند، چگونه است.
طراحی متریال
بسیاری از کارفرمایان، در استخدام برنامه نویس اندروید، به آشنایی او با طراحی متریال، توجه دارند. طراحی متریال (Material Design) یک راهنمای جامع از طرحهای بصری و واکنشی در پلتفرمها و دستگاهها است. برای استفاده از طراحی متریال در توسعهی اپلیکیشن اندروید، باید از مؤلفهها و استایلهای استانداردی که در کتابخانهی پشتیبانی از طراحی متریال موجود هستند، استفاده کنید.
طراحی متریال اندروید، به سرعت توسط گوگل بهروزرسانی میشود. این استانداردها شامل چگونگی چیدمان عناصر در صفحه و استفاده از استایلهای ویژه مثل drop shadows است. گوگل پیشنهاد میکند که توسعهدهندگان اندروید، از این دستورالعملها به عنوان اساس رابط کاربری اپلیکیشنهای خود، استفاده کنند. آشنایی با طراحی متریال اندروید، امتیاز بزرگی برای هر برنامهنویس اندروید محسوب میشود.
یک برنامهنویس اندروید چه وظایفی دارد؟
هدف اصلی شرکتها و سازمانها از جذب و استخدام برنامه نویس اندروید، توسعه اپلیکیشنهای اندرویدی و پشتیبانی از آنها است. با این حال، هر پروژهی توسعهی اپلیکیشن به بخشهای متعددی تقسیم میشود و وظایف و مسئولیتهایی که برای هر فرصت شغلی تعریف میشود، میتواند شامل یک یا چند تا از موارد زیر باشد:
طراحی و ساخت اپلیکیشنهای پیشرفته برای پلتفرم اندروید: برنامهنویس اندروید باید با استفاده از ++C/C، جاوا اسکریپت و چندین ابزار دیگر که بعضی از آنها را در بخش مهارتهای مورد نیاز برنامهنویس اندروید معرفی کردیم، اپلیکیشن اندروید بسازد. البته در بسیار از پروژههای توسعهی اپلیکیشن، کار به صورت تیمی است و هر نفر، تنها بخشی از پروژه را به عهده میگیرد.
همکاری با تیمهای دیگر برای تعریف، طراحی و ایجاد ویژگیهای جدید: یک برنامهنویس اندروید باید با تیمهای توسعهی محصول، تجربهی کاربری (UX) و … همکاری کند تا ویژگیهایی که سازمان نیاز دارد را تعریف و طراحی کنند.
عیبیابی و رفع اشکالات اپلیکیشن: وقتی که کار توسعهی اپلیکیشن به پایان میرسد، کار برنامهنویس اندروید، تمام نشده است و او باید ایرادات اپلیکیشن را بیابد و آنها را برطرف کند.
توسعهی رابطهای برنامهنویسی اپلیکیشن (APIها) برای پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندرویدی
آموزش دادن به برنامهنویسان مبتدی و کارآموزان
محیط کاری برنامه نویسان اندروید چگونه است؟
با وجود اینکه برنامهنویسی اندروید را میتوان در هر جایی انجام داد اما سیاست بعضی از سازمانها و شرکتها بر این است که پس از استخدام برنامه نویس اندروید، از نیرویی که به خدمت گرفتهاند به صورت حضوری استفاده کنند. معمولا هدف از این کار، ایجاد جو کار گروهی بین اعضای تیم است. محیط کاری برنامهنویسی اندروید در شرکتها، محیطی دوستانه و صمیمی است که شدیدا نیازمند مهارتهای ارتباطی قوی میباشد. با این حال، بعضی از کارفرمایان، ضرورتی در حضور تمام وقت برنامهنویس اندروید در شرکت نمی بینند و دورکاری برنامه نویسی را به ویژه برای پروژههای غیر تیمی، ترجیح میدهند.
برنامه نویسی اندروید چه مسیری دارد؟
خیلی از کارفرمایان برای استخدام برنامه نویس اندروید، توجه ویژهای به سابقهی کار او دارند. بنابراین، اگر میخواهید برنامهنویسی اندروید را به عنوان شغل آیندهی خود انتخاب کنید، بهتر است که از همین الان با دورههای کارآموزی برنامهنویسی اندروید شروع کنید و با کار کردن به صورت فریلنسینگ، پارهوقت یا دورکاری برنامه نویسی برای شرکتهای کوچک، رزومهی خود را تقویت نماید.
سپس میتوانید رفتهرفته به یک برنامهنویس حرفهای اندروید تبدیل شوید و با کسب تجربه و تقویت مهارتهای خود، به دنبال جایگاههای شغلی بالاتر، مثل برنامهنویسی در یک شرکت نرمافزاری معتبر باشید. با چند سال تجربه در چنین جایگاهیمیتوانید مدیریت پروژههای برنامهنویسی را به عهده بگیرید و رفتهرفته به جایگاههای مدیریتی بالاتر، در شرکتهای معتبرتر برسید.
جمعبندی
تعداد کاربران سیستم عامل اندروید روزبهروز در حال افزایش است. بنابراین، نیاز به استخدام برنامهنویس اندروید نیز در حال بالا رفتن است. برنامهنویسان اندروید از تمامی مزیتهای شغل برنامهنویسی، مثل دستمزد نسبتا بالا و دورکاری برنامهنویسی بهرهمند هستند. برای ورود به بازار کار جذاب برنامهنویسی اندروید، نیازی به تحصیلات چندانی ندارید ولی تحصیلات در رشتههای مرتبط مثل علوم کامپیوتر یا مهندسی نرمافزار، شانس گزینش شما را در سازمانهای بزرگ، بالا میبرد. یک برنامهنویس اندروید باید به یک یا چند زبان توسعهی اندروید مثل جاوا و پایتون مسلط باشد. برنامهنویسان اندروید باید مهارتهای متعددی مثل XML، API و SKD و … داشته باشند. حقوق این برنامهنویسان، نسبتا بالا است و جای پیشرفت بسیاری در برنامهنویسی اندروید، وجود دارد. در سایت استخدامی جاب ویژن هر روزه تعداد بالایی فرصت همکاری با برنامه نویس منتشر میشود.
Comentarios