top of page
Search
jobvisionseo

شرایط و مهارت‌های لازم برای استخدام برنامه نویس؛ راهنمای کارجویان

با افزایش بیش از پیش کاربرد نرم‌افزارهای کامپیوتری و اپلیکیشن‌های موبایل در زندگی و کسب و کار، نیاز سازمان‌ها به جذب برنامه نویس هم به طورچشمگیری در حال افزایش است. در حقیقت، در بازار کار برنامه‌نویسی، برخلاف بازار کار بسیاری از مشاغل دیگر، تعداد فرصت‌های شغلی مورد نیاز بیشتر از تعداد کارجویان است. این تقاضای بالا برای استخدام توسعه دهنده و برنامه نویس، باعث افزایش میانگین حقوق و دستمزد برنامه نویس‌ها نیز شده و برنامه‌نویسی را به شغلی جذاب و پردرآمد تبدیل کرده است. تسلط بر چندین زبان برنامه‌نویسی و تخصص در یکی از این زبان‌‌‎ها می‌تواند فرصت‌های شغلی بی‌نظیری پیش روی شما قرار بدهد.

تقریبا تمام سازمان‌های دولتی و شرکت‌ها و سازمان‌‌های خصوصی برای انجام کارهای مختلف به developer نیاز دارند و شرح وظایف و مسئولیت‌‌های برنامه نویس، از شغلی به شغل دیگر متفاوت است. هرچند یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی نیازمند تحصیلات دانشگاهی نیست؛ ولی برای حرفه‌ای شدن در برنامه‌نویسی حتما باید دانش و علم کافی را داشته باشید و این دانش در بسیاری موارد، در گروی تحصیلات عالی و گذراندن دوره‌های آموزشی است. جاب ویژن در این مطلب به توضیح شرایط و مهارت‌های لازم برای استخدام دولوپر و برنامه نویس در ایران می‌پردازد تا دید بهتری از این حوزه جذاب و هیجان‌انگیز پیدا کنید.

موقعیت شغلی برنامه نویسی چه مزایایی دارد؟


هر شغلی، مزایا و معایب خاص خودش را دارد و هر کسی پیش از انتخاب شغل آینده‌ خود باید جنبه‌های زیادی را مدنظر قرار بدهد. استخدام دولوپر مزایای زیادی دارد و به همین دلیل هم افراد زیادی علاقمند به کار در این حوزه جذاب و رو به رشد هستند. در ادامه به برخی از مزیتهای گروه شغلی developer و برنامه نویسی اشاره می‌‌کنیم:

بازار کاری خوب و وجود فرصت‌های شغلی زیاد

با افزایش کاربرد نرم افزارهای کامپیوتری در کسب و کارها، تقاضا برای جذب و استخدام برنامه نویس نیز روزبه‌روز در حال بیشتر شدن است. یک برنامه‌نویس حرفه‌ای و باتجربه هیچ وقت بی‌کار نمی‌ماند و نیازی نیست نگران آینده‌ شغلی خود باشد. پیش‌بینی شده که بازار کار برنامه نویسی و توسعه‌ نرم افزار، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، تا ۲۲ درصد رشد داشته باشد.

امکان برنامه نویسی دورکاری و کار غیرحضوری

یکی از بزرگ‌‌ترین مزیت‌های شغل برنامه‌نویسی امکان دورکاری و عدم نیاز به حضور فیزیکی در محیط کار است. این موضوع باعث شده برنامه‌نویسان برخلاف بسیاری از افراد دیگر، در دوران قرنطینه و همه‌گیری کووید-۱۹ بیکار نشوند، و چه بسا فرصت‌های شغلی بیشتری هم پیدا کنند.

ساعت کاری منعطف و انعطاف پذیر

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های برنامه نویسی دورکاری این است که در بسیاری از موارد، ساعت کاری دست خود برنامه‌نویس است و نیازی به هماهنگی با ساعت کاری کارفرما وجود ندارد.

کاهش هزینه‌ها و مشکلات رفت و آمد

برنامه نویسی را می‌توانید در منزل و بدون نیاز به رفت و آمدهای پرهزینه و پرخطر به محل کار انجام دهید. و در هزینه‌ و انرژی و زمان به میزان قابل توجهی صرفه جویی کنید.

محیط کاری راحت و افزایش بازدهی

کار در محیط آرامش بخش و راحت منزل، با لباس‌های راحت و گوش دادن به موزیکی که دوست دارید خیلی لذت بخش‌تر و در برخی موارد کارآمدتر از کار در یک شرکت یا سازمان است و همین مزیت، کارایی برنامه نویس را بالاتر می‌برد.

عدم نیاز به تحصیلات دانشگاهی

کارفرمایان در انتخاب برنامه‌نویس به ویژه، استخدام برنامه نویس تازه کار، مدرک تحصیلی خاصی از شما درخواست نمی‌کنند. حتی افرادی که سن کمی داشته باشند هم می‌توانند در صورت داشتن مهارتهای لازم از چنین مشاغلی کسب درآمد کنند. اگر مهارت بالایی در برنامه‌نویسی داشته باشید حتی می‌توانید بدون تحصیلات و تنها با ارائه‌ی نمونه‌کارهای خود، موقعیت شغلی نسبتا خوبی به دست بیاورید.

امکان فریلنسینگ و آزادکاری

برای اینکه از دانش و مهارت برنامه نویسی خود کسب درآمد کنید لزوما نیازی به استخدام رسمی و تمام وقت در یک شرکت یا سازمان ندارید. شما می‌توانید خیلی راحت، به صورت پروژه‌ای و فریلنسینگ، برنامه نویسی را به عنوان شغل اصلی یا فرعی خود انجام دهید.

امکان استخدام برنامه نویس در حین تحصیل

یکی از مزیت‌های دیگر برنامه‌نویسی، امکان اشتغال در حین تحصیل و برای دانشجویان است. از آن جا که پیدا کردن کارهای پروژه‌ای و پاره‌وقت در گروه شغلی برنامه‌نویسی کار راحتتری است، بسیاری از دانشجویان رشته‌های کامپیوتر، در سال‌های ابتدایی تحصیلاتشان، برنامه‌نویسی را به صورت پروژه‌ای شروع می‌کنند.

امکان راه‌اندازی کسب‌وکار خود

برنامه‌نویسان برای اینکه از مهارت خود کسب درآمد داشته باشند، نیازی به استخدام رسمی ندارند. یک برنامه‌نویس موفق و حرفه‌‌‌ای می‌تواند با تولید و فروش نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های کاربردی درآمد خوبی داشته باشد یا برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار در حوزه‌ تجارت الکترونیک، اپلیکیشن اختصاصی طراحی کند.

البته چنین کاری نیازمند ایده‌های خلاقانه و پشتوانه‌ی مالی است، زیرا تا زمانی که نرم‌افزار شما به مرحله‌ فروش نرسد یا کسب و کار الکترونیک شما به درآمدزایی نرسد، هیچ منبع درآمدی نخواهید داشت. مگر اینکه همزمان با انجام پروژه، شغل دیگری داشته باشید یا به صورت فریلنس کار کنید.

تحصیلات دانشگاهی مورد نیاز برای استخدام برنامه نویس



با اینکه تمامی زبان‌های برنامه‌نویسی نیازمند دانش پایه‌ای هستند؛ اما برای شغل برنامه‌نویسی، بیش از هرچیز به مهارت کدنویسی نیاز خواهید داشت. با این حال، برای اینکه در این حوزه حرفه‌ای و موفق شوید به تحصیلات دانشگاهی هم نیاز پیدا خواهید کرد. ناگفته نماند که بسیاری از کارفرمایان در استخدام برنامه نویس، مدرک تحصیلی را نیز در نظر می‌گیرند و ممکن است تحصیلات در حقوق برنامه نویس موثر باشد.

بعضی از کارفرمایان، برای استخدام کارآموز برنامه نویسی و سپردن بخش کوچکی از یک پروژه نرم افزاری، مدرک تحصیلی از شما نمی‌‌خواهند و تنها کافی است با نمونه‌ کارهای خود، میزان تسلط و مهارت خود بر برنامه نویسی را اثبات کنید. به طور کل، داشتن مدرک حداقل لیسانس در رشته‌هایی مثل علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات و مهندسی نرم‌افزار برای ورود به بسیاری از مشاغل حوزه برنامه نویسی کافی است.

مهارت‌ها و ویژگی‌های لازم برای استخدام Developer

تسلط به بیشتر از یک زبان برنامه‌نویسی

شرط اول در برنامه‌نویسی، تخصص در حداقل یک زبان برنامه‌نویسی است. ولی به عنوان برنامه‌نویس حرفه‌ای، نباید به یک زبان بسنده کنید و باید حداقل بر دو یا سه زبان برنامه‌نویسی مسلط باشید تا شانس استخدام شما بیشتر شود. هرچقدر تعداد بیشتری زبان‌‌‌ برنامه نویسی بلد باشید فرصت‌های شغلی و درآمد بیشتری می‌‌توانید داشته باشید.

انگیزه و اشتیاق بالا برای یادگیری

یکی از مهم‌ترین عوامل در پیشرفت برنامه نویسان، داشتن انگیزه و شوق زیاد برای یادگیری است. صرف نظر از تجربیاتی که داشته‌اید، همواره چیزهایی جدیدی در برنامه‌نویسی وجود دارد که می‌توانید یاد بگیرید و همیشه روش‌هایی بهتری برای بهینه‌سازی کدها وجود دارد. داشتن انگیزه بالا به پیشرفت و رشد شما در این حوزه شغلی کمک زیادی می‌کند.

ریزبینی و توجه و دقت به جزئیات

مهارت دیگری که کارفرمایان در استخدام برنامه نویس به آن توجه می‌کنند، دقت برنامه‌نویس به جزئیات است. یک برنامه‌نویس به دقت و توجه بالا به جزئیات نیاز دارد؛ زیرا حتی اشتباهات کوچک در کدنویسی هم می‌تواند اثرات قابل توجهی روی خروجی داشته باشد. پس، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک توسعه دهنده و دولوپر موفق، توجه و دقت به جزئیات است.

مهارت‌های ارتباطی خوب

مهارت‌های ارتباطی خوب در مورد شغل برنامه نویسی اهمیت بسیار زیادی دارد. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که با اینکه بسیاری از سازمان‌ها به دنبال استخدام برنامه نویس دورکاری هستند، دلیل اهمیت مهارت‌های ارتباطی چیست؟

سازمانی که شما را به عنوان برنامه نویس جذب می‌کند ممکن است یک شرکت تخصصی برنامه نویسی نباشد و تنها نیاز به یک کار نرم افزاری و پشتیبانی داشته باشد. بنابراین، ممکن است شما تنها برنامه‌نویس یا یکی از چند برنامه‌نویس شرکت باشید. در چنین موقعیتی، باید بتوانید کار خود را به زبان ساده برای کارفرما و دیگر همکاران که احتمالا چیز زیادی از برنامه‌نویسی نمی‌دانند، توضیح دهید.

به علاوه، برنامه‌نویسان باید به طور مداوم با هم دیگر در ارتباط باشند و دانش و اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. از سوی دیگر، هدف از برنامه‌نویسی، ساخت نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌هایی است که قرار است دیگران با آن‌ها کار کنند. به این دلایل، هر برنامه‌نویس صرف‌نظر از دورکاری یا کار تمام وقت و حضوری، باید مهارت‌های ارتباطی خوبی نیز داشته باشد.

خلاقیت بالا و ایده‌پردازی

یکی از مهارت‌هایی که شانس استخدام برنامه نویس را بالاتر می‌برد، ذوق و خلاقیت است. چون به کمک آن میتوانید راه‌هایی جدید و بهینه‌تر برای مسائل مختلف طراحی کنید. همه‌ ما نوشتن بلد هستیم اما آیا همه‌ ما می‌توانیم شکسپیر یا همینگوی باشیم؟ صرف دانستن زبان برنامه‌نویسی شما را به یک برنامه نویس موفق تبدیل نمی‌کند. برنامه‌نویس حرفه‌‌ای کسی است که بتواند با استفاده ازخلاقیت خود، کدهای بهینه و کارآمد بنویسد.

زمانبندی و تعهد به محدودیت‌‌‌های زمانی

به عنوان برنامه‌نویس حضوری یا فریلنسر، باید بتوانید کار را در کمترین زمان و طبق زمانبندی به کارفرما تحویل دهید. معمولا به کارفرماها توصیه می‌شود که سر برنامه‌نویس را خیلی شلوغ نکنند تا بتواند در آرامش خاطر، بهترین و بهینه‌ترین کدها را بنویسد. اما شما هم به عنوان برنامه‌نویس باید بتوانید با زمانبندی صحیح، پروژه‌ها را در زمانی که انتظار می‌رود تحویل دهید.

مهارت و توانایی حل مسئله



یکی از اصلی‌ترین مهارت‌هایی که هر برنامه‌نویس باید داشته باشد توانایی حل مسئله است. برنامه‌نویس نباید از مشکلات و مسائل بترسد، بلکه باید با آن‌ها روبرو شود و سعی کند با پیدا کردن مشکل، راه حل مناسبی برای آن پیدا کند. برنامه‌نویس موفق باید بتواند به کمک منطق، تحلیل و داده‌ها، راه حل مسائل را پیدا کند. در نتیجه، یک برنامه‌نویس خوب باید مهارت‌های ریاضیاتی خوبی نیز داشته باشد.

شرح وظایف و مسئولیت‌های برنامه نویسان

هر شرکت و سازمانی برای اهداف و برنامه‌های مختلفی به استخدام برنامه نویس نیاز دارد. مسئولیت‌ها و وظایف شغلی برنامه‌نویس، از شغلی به شغل دیگر، با یکدیگر متفاوت است. با این حال، در ادامه به برخی از مهم‌ترین مسئولیت‌‌های برنامه نویس اشاره می‌کنیم:

  • نوشتن برنامه‌های کامپیوتری یا بسته‌های نرم‌افزاری برای انجام کارهای مختلف

  • تست مداوم برنامه و رفع خطاهای احتمالی آن

  • آزمایش نرم‌افزارها برای اطمینان از عملکرد صحیح آن‌ها و اجرای درست دستورالعمل‌ها

  • کامپایل کردن (compiling) و مستند‌سازی توسعه‌ نرم‌افزار و اصلاحات انجام شده و کامنت گذاشتن در کد‌ها برای فهم بهتر آن‌ها

  • نوشتن دستورالعمل‌ها برای هدایت کاربران

  • تقسیم کار، هماهنگی و بازبینی فعالیت‌های تیم برنامه‌نویسی در پست‌های مدیریتی

  • آموزش اصول برنامه‌نویسی به کارآموزان

  • مشورت با تیم‌های مدیریتی، مهندسی و فنی برای مشخص‌شدن نیازها و مشکلات نرم‌افزاری سازمان و پیشنهاد راه‌حل‌ مناسب

  • بازبینی، تعمیر و گسترش برنامه‌های موجود برای افزایش بازدهی و کارایی آن‌ها

  • نوشتن، تحلیل و بازنویسی برنامه‌ها مطابق با دستورالعملها

  • تحلیل برنامه‌ها و کنترل استفاده از نرم‌افزاهای کامپیوتری به عنوان برنامه‌نویس سیستمی

  • مشورت با اوپراتورهای کامپیوتری یا آنالیزورهای سیستمی برای یافتن و برطرف کردن مشکلات در اجرای برنامه‌های کامپیوتری

  • همکاری با سازندگان کامپیوترها و دیگر کاربران برای توسعه‌ روش‌های برنامه‌نویسی جدید

بازار کار و وضعیت درآمد برنامه‌نویس‌ها



بازار کار برنامه نویسی در کشور ما، همانند سایر کشورهای دنیا، روز‌به‌روز درحال گسترش است. برنامه‌نویسی حرفه‌ای، یکی از پردرآمدترین مشاغل مرتبط با فناوری در دنیای امروز به حساب می‌آید. مهارت‌های ویژه‌ای مثل توسعه‌ اپلیکیشن موبایل یا برنامه‌ریزی منابع سازمان (EPR)، می‌توانند حقوق برنامه‌نویس را بالاتر ببرند و فرصتهای شغلی مناسب او را افزایش دهند.

میزان درآمد برنامه‌نویس‌ها به عوامل متعددی از جمله سابقه‌ و تجربه کار، موقعیت شغلی قبلی، میزان تخصص و تسلط بر زبان برنامه‌نویسی و نیز محل کار برنامه‌نویس بستگی دارد. به طور کل، توسعه‌دهندگان وب و برنامه‌نویسان کامیپوتر در میان پردرآمدترین مشاغل دنیا به‌شمار می‌روند. متوسط درآمد سالانه‌ برنامه‌نویسان در سال ۲۰۱۸ و مطابق داده‌های سامانه حقوق و دستمزد PAyScale معادل ۶۱.۸۳۳ دلار است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد بازار کار و شرح وظایف و مسئولیت‌های دولوپر پیشنهاد می‌کنیم مطلب راهنمای کارجویان برای استخدام برنامه نویس را مطالعه بفرمایید.


جمع بندی

برنامه‌نویسی یکی از مشاغل پرتقاضا و پرکاربرد در دنیا است و تمامی سازمان‌ها، شرکت‌ها و کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، برای جا نماندن از قافله انقلاب دیجیتال، به استخدام برنامه‌نویس نیاز دارند.. تقاضای بالا برای استخدام برنامه‌نویس باعث افزایش دستمزد و حقوق این موقعیت شغلی نیز شده است. امکان دورکاری برنامه نویسی، یکی از بهترین مزایای این شغل است و بسیاری از سازمان‌ها، آگهی‌های استخدام برنامه نویس دورکاری منتشر می‌کنند.

وظایف و مسئولیت‌های شغلی برنامه‌نویسی از شغلی به شغل دیگر متفاوت است ولی به طور کل، وظیفه اصلی برنامه نویس، کدنویسی و اصلاح کدهای نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌ها، نظارت بر عملکرد آن‌ها و عیب یابی و به روزرسانی برنامه‌هاست.

0 views0 comments

Kommentare


bottom of page