top of page
Search
jobvisionseo

شرایط استخدام کارگر ساده و وظایف و مسئولیت‌های آن

بسیاری از مشاغل و کسب و کارها مانند کارخانه‌ها، شرکت‌های کوچک و بزرگ و حتی مغازه‌ها و فروشگاه‌‌ها؛ برای انجام پاره‌ای از خدمات و کارهای عملی به جذب و استخدام کارگر ساده نیاز دارند. در این شغل افراد به تحصیلات بالا و مهارت خاصی نیاز ندارد و طیف وسیعی از افراد جویای کار می‌توانند به عنوان کارگر استخدام شوند.

با این حال، این شغل هم مثل هر شغل دیگری به برخی توانمندی‌های جسمی و مهارت‌های فردی و عمومی نیاز دارد و هرکسی نمی‌تواند یک کارگر موفق و حرفه‌ای باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد شغل کارگری، تعریف کارگر از نظر قانون کار و مزایا و حقوق کارگران و انواع مشاغلی که به جذب و استخدام کارگر ساده نیازمندند صحبت کنیم.

به چه کسی کارگر می‌گویند؟



کارگر به معنی فرد کارکننده و کسی است که در یک کارگاه یا بنگاه تجاری فعالیت می‌کند و در ازای آن مبلغی به عنوان دستمزد دریافت می‌کند.

براساس ماده ۲ قانون کار: کارگر کسی است که صرف نظر از عنوان شغلی که دارد برای شخص کارفرما کار می‌کند و در مقابل انجام کار، حق السعی دریافت می‌کند. بر اساس این قانون:

کارگر شخصی حقیقی است و به اشخاص حقوقی، کارگر گفته نمی‌شود.

کارگر در ازای کاری که برای کارفرما انجام می‌دهد، مزد کار دریافت می‌کند.

کارگر موظف به تبعیت از کارفرماست و در انجام کارها از دستورات کارفرما اطاعت می‌کند.

براساس ماده ۳ قانون کار: در مقابل کارگر، کارفرما قرار دارد و به شخصی حقیقی یا حقوقی گفته می‌شود که کارگر کاری را بر مبنای درخواست او انجام می‌دهد. مدیران و مسئولین کارگاه‌های مختلف نماینده کارفرما به حساب می‌آیند و براساس قرارداد کتبی یا شفاهی، اقدام به استخدام کارگر ساده می‌نمایند.

ماده ۴ قانون کار نیز تعریف کارگاه یعنی جایی است که کارگر در آن کار می‌‌‌کند. براساس این قانون، کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده کارفرما در آن جا مشغول به کار می‌شود. مکان‌هایی مثل کارگاه‌های ساختمانی، تجاری، کارخانجات صنعتی، کشاورزی، معدنی، اماکن عمومی و کارگاه‌های تولیدی از جمله کارگاه‌هایی هستند که اقدام به استخدام کارگر ساده می کنند.

مسئولیت ها و وظایف کارگر نظافتچی و خدماتی

وظایف نیروهای نظافتچی در هر شرکت و سازمانی متفاوت است و شرح این وظایف در آگهی های استخدام کارگر ساده درج می شود یا موقع استخدام به شما گفته خواهد شد. در ادامه به برخی از وظایف اصلی آبدارچی و نظافتچی اشاره می‌کنیم:

  • خالی کردن سطل‌های زباله و شستشوی آن‌ها جهت حفظ نظافت محیط

  • شارژ و جایگزینی لوازم بهداشتی مثل دستمال توالت، دستمال‌کاغذی، مایع دستشویی و حوله‌های کاغذی

  • تمیز کردن و دستمال کشیدن محل کار و پاک کردن گردوغبار، جارو و تی کشیدن، واکس زدن

  • نظافت سرویس بهداشتی، آشپزخانه و …

  • هماهنگ کردن وظایف با سایر همکاران نظافتچی

  • اطلاع به سرپرست یا مدیر در مورد هرگونه مشکل، نقص یا خرابی در محیط

  • تمیز کردن درب‌های شیشه‌ای، آینه و پنجره‌ها به‌طور منظم و دوره‌ای

  • درصورتی‌که نیروی خدمات به‌عنوان آبدارچی استخدام ‌شده باشد احتمالاً وظایف زیر را نیز بر عهده خواهد داشت:

  • شستشوی ظرف‌ها و تمیز نگه‌داشتن آشپزخانه

  • مدیریت لوازم و ابزارهای بهداشتی و شوینده و سفارش لوازم جدید در صورت لزوم

  • آماده‌سازی چای و قهوه و پذیرایی از میهمانان و مشتریان

  • ارائه چای به کارمندان شرکت

مسیر شغلی یک کارگر خدماتی چگونه است؟

شغل خدماتی یکی از ضروری‌ترین مشاغل برای هر محیط کار و شرکتی است؛ به همین دلیل انتظار رشد 4 درصدی را در این موقعیت شغلی در ده سال آینده شاهد خواهیم بود که به‌اندازه رشد سایر مشاغل است.

کارگر خدماتی ساده و آبدارچی از مشاغل ابتدایی به‌حساب می‌آید و دستمزد آن معمولاً بر پایه حقوق وزارت کار است. در صورت داشتن مهارت‌های لازم و عملکرد خوب در این شغل، احتمال پیشرفت شغلی برای شما وجود دارد.

ممکن است در برخی موارد مسئولیت‌ها و وظایف شما بیشتر شود و پذیرایی از میهمانان، رسیدگی و مدیریت انبار تدارکات و خرید تجهیزات و لوازم موردنیاز نیز بر عهده شما قرار بگیرد. همچنین اگر مهارت‌های مدیریتی داشته باشید ممکن است وظیفه سرپرستی سایر نیروهای خدماتی و مدیریت بخش خدمات و نظافت را بر عهده شما بگذارند. قابل ذکر است که با افزایش مسئولیت‌ها و وظایف شما، میزان حقوق و درآمدتان نیز افزایش می‌یابد.

در مرحله آخر، می‌توانید در بخش تدارکات و پشتیبانی مشغول به کار شوید و بیشتر به امور مدیریتی و نظارتی بپردازید و از حقوق و دستمزد بالاتری نیز برخوردار شوید. ازآنجاکه برای استخدام کارگر ساده اغلب به مدرک کارشناسی نیاز است؛ بسیاری از نیروهای خدماتی که مشتاق پیشرفت شغلی هستند در حین خدمت، تحصیلات خود را تا مقطع لیسانس ادامه می‌دهند.

کارگر کارخانه به چه کسی گفته می شود و چه وظایفی دارد؟

بسیاری از کارخانه‌های تولیدی و صنعتی مثل کارخانجات لبنی، مواد غذایی، داروسازی، صنعتی و … به استخدام کارگر ساده نیاز دارند. کارگری که در این قبیل کارخانجات کار می‌کند به اصطلاح کارگر کارخانه گفته می‌شود.

کارگر کارخانه یا تولیدی باید در مورد نحوه کار دستگاه‌ها و عملکرد آن‌ها اطلاعاتی داشته باشد و در مورد قوانین و دستورالعمل‌های کارخانه آموزش های لازم را ببیند. وظایف کارگران در هر کارخانه‌‌ای بسته به نیاز کارفرما، با یکدیگر متفاوت است؛ اما به طور کلی برخی از مهم‌ترین وظایف یک کارگر کارخانه عبارتند از:



  • کار با دستگاه‌ها و ماشین آلات مختلف برای تولید محصول

  • نظارت و بررسی محصولات تولید شده و جدا کردن محصولات معیوب

  • آماده‌سازی مواد اولیه خام برای مخلوط کردن، اندازه‌گیری و فرآیند پخت محصول

  • مدیریت و نظارت بر عملکرد صحیح دستگاه‌ها و دمای استاندارد آن‌ها

  • گزارش هرگونه نقص یا مشکل در عملکرد دستگاه‌‌ها و تجهیزات صنعتی

  • بسته‌بندی یا برش انواع محصولات پلاستیکی، فلزی و …

  • انجام وظایف محوله براساس دستورالعمل و زمان‌بندی تعیین شده توسط سرپرست

چگونه آگهی‌های استخدام نیروی خدماتی را پیدا کنیم؟

به منظور پیدا کردن شغل مناسب در یک شرکت معتبر، باید مهارت جستجوی کار را داشته باشید. برای این کار با مراجعه به سایت استخدام و کاریابی جاب ویژن و انتخاب فیلتر «کارگر و نیروی خدماتی» از نوار جستجوی سایت، می‌توانید تمام آگهی‌های استخدام کارگر ساده و نیروی خدماتی را مشاهده کنید. همچنین اگر به دنبال این آگهی‌ها در شهر خاصی هستید، از فیلتر انتخاب شهر استفاده کنید. با کلیک روی هر آگهی، شرایط کاری، زمینه فعالیت شرکت و مزایا و حقوق پیشنهادی را می‌توانید مشاهده کنید و در صورت تمایل رزومه‌تان را برای آن‌ها ارسال کنید.

1 view0 comments

Comments


bottom of page