top of page
Search
jobvisionseo

راهکارهایی برای موفقیت در مصاحبه استخدام کارشناس فروش

یکی از حوزه‌های شغلی که این روزها، خیلی‌ از آن می‌شنوید، بازاریابی و فروش است. امروزه، خیلی از شرکت‌ها برای فروش محصولات و خدمات خود، نیازمند استخدام کارشناس فروش و بازاریابی هستند. یک شرکت، هر چقدر هم که محصولات و خدمات با کیفیتی داشته باشد، در صورتی که نتواند در حوزه‌ی بازاریابی و فروش، خوب عمل کند، نمی‌تواند به موفقیت برسد.

از آن‌جایی که هدف هر سازمان تجاری، پیدا کردن یا ایجاد مشتری است، بنابراین دو عملکرد اصلی هر سازمان تجاری، عبارتند از: خلاقیت و بازاریابی. دنیای امروز، مملو از محصولات، خدمات و فناوری‌های خلاقانه است. سازمان‌ها برای اینکه به سوددهی برسند، باید این محصولات، خدمات و فناوری‌ها را به بازار عرضه و تجاری‌سازی کنند.



تعداد آگهی‌های استخدام کارمند فروش، بسیار بالا است و افرادی که در این حوزه تخصص دارند، می‌توانند به راحتی، شغلی با درآمد نسبتا بالا برای خود پیدا کنند. با این حال، متقضیان این شغل نیز کم نیستند و بنابراین، سازمان‌ها این گزینه را دارند که از میان چندین نفر که رزومه‌های بهتری در مقایسه با دیگر کارجویان داشته‌اند، نفرات برتر را برگزینند.

به همین دلیل، سازمان‌ها پس از تأیید اولیه‌ی رزومه‌ی کارجویان، با آن‌ها مصاحبه می‌کنند و در صورتی که در مصاحبه به خوبی عمل کنید، می‌توانید به عنوان کارشناس فروش استخدام شوید. در این مقاله، قصد داریم راهکارهایی برای موفقیت در مصاحبه استخدام کارشناس فروش به شما ارائه دهیم.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام کارشناس فروش می‌توانید به کاریابی جاب ویژن مراجعه کنید.

خودتان را برای مصاحبه آماده کنید

در فاصله‌ی زمانی دعوت به مصاحبه تا زمان مصاحبه، این فرصت را دارید که خودتان را برای جلسه‌ی مصاحبه و پاسخ دادن به سوالاتی که در جلسه از شما پرسیده می‌شود، آماده کنید.

اولین کاری که باید انجام دهید، کمی تحقیق در رابطه با سازمانی است که شما را به مصاحبه استخدام کارشناس فروش دعوت کرده است. مصاحبه‌کنندگان دوست دارند که کسی را انتخاب کنند که با سازمان و سیاست‌های آن، آشنایی بیشتری داشته باشد.

همچنین، اگر می‌دانید که چه کسی با شما مصاحبه می‌کند، بد نیست که در مورد او نیز تحقیق کرده و اطلاعاتی از او کسب کنید. با این کار می‌توانید پاسخ‌های خود را متناسب با شخصیت مصاحبه‌کننده، تنظیم کنید.



کار بعدی که باید انجام دهید، تهیه‌ی فهرستی از سوالاتی است که احتمال می‌دهید در جلسه‌ی مصاحبه از شما پرسیده شود. در اینجا ما فهرستی از این سوالات را به همراه جواب‌های خوبی که شما می‌توانید به آن‌ها بدهید، تهیه کرده‌ایم.

  • خودتان را معرفی کنید: معمولی اولین چیزی در جلسه‌ی مصاحبه از شما خواسته می‌شود، این است که توضیحی مختصر در رابطه با خودتان بدهید. در جواب به این درخواست، شما باید توضیحی خیلی مختصر و کوتاه در رابطه با روند تحصیلات و زندگی حرفه‌ای خود بدهید.

  • چرا می‌خواهید کارشناس فروش شوید؟ از جواب‌های کوتاه و کلیشه‌ای مثل «چون این کار را دوست دارم» اجتناب کرده و بیشتر به دلایلی که سبب ایجاد انگیزه برای این کار در شما شده‌اند، بپردازید.

  • دلیل ترک شغل قبلی؟ یکی از مهم‌ترین سوالات جلسه استخدام کارشناس فروش و بازاریابی، همین سوال است. بهتر است از جواب‌های صادقانه مثل مشکلاتی که به کارفرما و دستمزد شغل قبلی خود داشته‌اید پرهیز کرده و هدف خود را از تغییر شغل، پیشرفت کردن بیان کنید.

  • آیا تاکنون تجربه‌ی فروش داشته‌اید؟ کمی در مورد آن توضیح دهید. اگر جواب این سوال مثبت است، بهتر است چالشی‌ترین تجربه‌های فروش خود را که با موفقیت همراه بوده‌اند بیان کنید.

  • چه حقوقی مد نظر دارید؟ آیا با کار کردن به صورت پورسانتی موافق هستید؟ اگر بله، چند درصد پورسانت فروش را مناسب می‌دانید؟ برای پاسخ به این سوال، باید تحقیقی کامل در میان آگهی‌های متعدد استخدام کارشناس فروش و بازاریابی داشته باشید تا با وضعیت حقوق و پورسانت شغل کارشناس فروش، به طور کامل آشنا شوید. با این کار، پیشنهاد شما به کارفرما، منطقی‌تر خواهد بود و نه شما متضرر خواهید شد و نه کارفرما را با یک عدد بالا، از استخدام خودتان منصرف می‌کنید.

  • چه انگیزه‌ای برای فروش دارید؟ کارفرما با طرح این سوال می‌خواهد بداند که در صورت استخدام شما، انگیزه‌ی شما برای فروش محصولات شرکت، چقدر است. آیا فقط به حقوق ثابتی که دارید قناعت می‌کنید یا شدیدا به پورسانت نیاز دارید؟ آیا صرفا به دنبال درآمد هستید یا آینده‌ی حرفه‌ای خود و تعهدی که به سازمان دارید را مد نظر قرار می‌دهید؟ سعی کنید پاسخ‌های خود را طوری تنظیم کنید که بهترن تأثیر را روی مصاحبه‌کننده داشته باشند.

  • آیا توانایی انجام بازاریابی تلفنی را دارید؟ یکی از خسته‌کننده‌ترین کارها در بخش فروش، بازاریابی تلفنی است که معمولا بازدهی بسیار پایینی دارد. به همین دلیل، سازمان‌ها معمولا آمادگی شما را برای این نوع بازاریابی می‌سنجند. بهترین پاسخ به این سوال این است که ترجیح شما بازاریابی تلفنی نیست ولی در صورتی که نیاز به این کار باشد، می‌توانید از عهده‌ی آن بر بیایید. همچنین شما باید به مهارت‌هایی مثل مهارت‌های گفتاری و شنیداری قوی و مهارت در تبدیل «نه» به «بله» تأکید کنید.

  • فکر می‌کنید که چه نقطه‌ضعف‌هایی دارید؟ یکی از مهم‌ترین سوال در هر جلسه‌ی مصاحبه‌ی استخدامی، همین سوال است که مستلزم صداقت می‌باشد. با این کار شما به مصاحبه‌کننده نشان می‌دهید که فرد قابل اطمینانی هستید و به نقاط ضعف و قوت خود، آگاهی دارید.

  • اگر مشتری به شما «نه» بگوید چگونه با آن مواجه خواهید شد؟ هیچ‌کس از جوابِ رد شنیدن خوشش نمی‌آید؛ اما مصاحبه‌کننده با این سؤال می‌خواهد بداند آیا شما تحمل و توانایی قرارگیری در چنین موقعیت ناخوشایندی را دارید؟ آیا می‌توانید بارها و بارها جواب رد بشنوید و همچنان با پشتکار و انگیزه به تلاشتان ادامه بدهید؟ برای این‌که هوشمندانه به این سؤال جواب بدهید سعی کنید صادق و روراست باشید؛ اما بیش‌ازحد خودتان را حساس و زودرنج نشان ندهید! به‌طور مثال می‌‌توانید این‌گونه پاسخ بدهید:

  • «از دست دادن فروش یا معامله خیلی ناامیدکننده است؛ اما اگر بخواهی در کار فروش موفق باشی نباید این نه شنیدن‌ها را به مسئله شخصی تبدیل کنی. من در این مواقع سعی می‌کنم از مشتری دلیل نه گفتنش را بپرسم و سعی کنم با استفاده از این تجربه و تقویت مهارت‌هایم در موارد فروش بعدی موفق‌ بشوم».

  • آیا تصور می‌کنید که فروشنده‌ی خوبی هستید؟ به چه دلیلی؟ قاعدتا جواب شما به این پرسش باید مثبت باشد زیرا در غیر این صورت، در مصاحبه‌ی استخدام کارشناس فروش حضور نداشتید! اما دلایلی که شما می‌توانید به آن‌ها استناد کنید، اهمیت زیادی دارند. یکی از بهترین پاسخ‌ها می‌تواند تأکید به مهارت‌های نرم خودتان باشد. مهم‌ترین مهارت‌های نرمی که می‌توانند به کارشناس فروش کمک کنند عبارتند از:



  1. مهارت‌های ارتباطی: داشتن مهارت‌های گفتاری و ارتباطی، شرط اول فعالیت به عنوان یک کارشناس فروش موفق است. یکی از کارهایی که هر کارشناس فروش باید انجام دهد، مذاکره با مشتریان است. برای موفقیت در این کار، کارشناس فروش باید مهارت‌های ارتباطی بسیار خوبی داشته باشد. به علاوه، همکاری با دپارتمان‌های دیگر، نمایندگان فروش و دیگر کارشناسان فروش، نیازمند مهارت‌های ارتباطی قوی است.

  2. مهارت گوش دادن فعالانه: بخشی از فعالیت‌های یک کارشناس فروش، به صورت تلفنی است. بنابراین، گوش دادن فعالانه، اهمیت زیادی برای جایگاه شغلی کارشناس فروش دارد.

  3. مهارت‌های مدیریت زمان: یکی از ضروریات کارشناسی فروش، توانایی مدیریت زمان است. هرچه زمان را بهتر مدیریت کنید، زمان بیشتری برای صحبت کردن با مشتریان دیگر دارید و می‌توانید محصولات یا خدمات بیشتری را به فروش برسانید.

  4. مهارت در سازمان‌دهی: هر چه منظم‌تر باشید و مهارت‌ بیشتری در سازمان‌دهی داشته باشید، می‌توانید مشتریان و پروژه‌های مختلفی را که روی آن‌ها کار می‌کنید، بهتر مدیریت کنید.

  5. مهارت‌های حل مسئله: به عنوان یک کارشناس فروش، باید بدانید که چگونه در وضعیت‌های مختلفی که با آن‌ها مواجه می‌شوید، عمل کنید. شما باید تفکری انتقادی داشته و پذیرش راه حل‌های جدید باشید.

  • این خودکار را به من بفروش! یکی از کلیشه‌ای‌ترین حرف‌هایی که در جلسه‌ی مصاحبه با آن رو به رو می‌شوید، همین یکی است. برای پاسخ دادن به این جمله، کلی زمان بگذارید و بهترین پاسخ خود را آماده کنید.

  • آیا شما از ما سوالی دارید؟ خیلی افراد در جلسه‌ی مصاحبه، اشتباه‌ترین جواب را به این سوال می‌دهند؛ «خیر»! پرسیدن سوال از مصاحبه‌کننده به این معنی است که شما به آن شغل و سازمان علاقه دارید و می‌خواهید از آن بیشتر بدانید. سوالات نیز می‌توانند بهترین سوالات برای پرسیدن از مصاحبه‌کننده در انتهای جلسه مصاحبه باشند.

  • ساعات و روزهای کاری معمول در این شرکت چگونه است؟

  • لطفاً در مورد جزئیات و شرح وظایف این موقعیت شغلی توضیح بدهید

  • آیا این موقعیت شغلی نیاز به سفرهای کاری هم دارد؟

  • اهداف فروش شرکت در ۵ سال آینده چیست؟

  • درصد فروش برای کارشناس فروش چطور محاسبه می‌شود؟

  • چند فروشنده دیگر در این شرکت مشغول به کار هستند؟

  • برای تشویق و انگیزه دادن به فروشندگان برای فروش بیشتر چه اقداماتی انجام می‌دهید؟

با بهترین فرم خود در جلسه‌ی مصاحبه حاضر شوید



برای حضور در جلسه‌ی مصاحبه‌ی استخدامی، خصوصا وقتی صحبت از فروش بازاریابی است، آراستگی ظاهری خیلی اهمیت دارد. سعی کنید شب قبل از مصاحبه خواب کافی داشته باشید و حتما قبل از مصاحبه یک اسنک شیرین میل کنید تا مغز شما، قند کافی برای سوزاندن در حین جلسه‌ی مصاحبه داشته باشد. پیش از حضور در جلسه نیز آب بخورید تا بتوانید راحت صحبت کنید و احساس تشنگی نداشته باشید. بهتر است که ۵ تا ۱۰ دقیقه زودتر و حتما با پوشش رسمی و آراستگی کامل در جلسه حاضر شوید و در هنگام ورود به جلسه‌ی مصاحبه لبخند فرآموش نشود.

با تمام کسانی که در سازمان با آن‌ها برخورد دارید، از نگهبان انتظامات در کنار در ورودی تا مصاحبه‌کننده، با احترام و خوشرویی برخورد کنید. گاهی اوقات، واحد منابع انسانی، از آن‌ها بازخورد می‌گیرد تا شما را بهتر بشناسد.

به شدت در جلسه‌ی مصاحبه مراقب زبان بدن خود باشید. پیش از پاسخ دادن به اولین سوال، یک دم و بازدم عمیق داشته باشید تا هم خودتان احساس راحتی بیشتری داشته باشید و هم حس راحتی را به مصاحبه کننده‌ها، القا کنید. ارتباط چشمی خود را با مصاحبه کننده حفظ کنید و هرگز موضع تهاجمی نگیرید و کمتر با دستان خود صحبت کنید. البته دستانتان را نبندید و بدنتان را جمع نکنید. بهتر است که پاهایتان را روی استوار روی زمین قرار دهید و راحت به صندلی تکیه دهید. البته اگر یک پا را روی پای دیگر بیاندازید نیز ایرادی ندارد.

پایانی خوب برای یک مصاحبه‌ی استخدام کارشناس فروش

در پایان جلسه‌ی مصاحبه، ابتدا در مورد مراحل بعدی از کارفرما سوال کنید و در انتها نیز از مصاحبه‌کننده‌ها بابت وقتی که به شما اختصاص داده‌اند، تشکر کنید. لبخند در هنگام ترک محل مصاحبه فرآموش نشود.

جمع‌بندی

با افزایش رقابت در بازارها و توسعه‌ی پلتفرم‌های تبلیغاتی، اهمیت بازاریابی در رشد و پیشرفت سازمان‌های تجاری، بیش از هر زمان دیگری است. تحصیلات در رشته‌های مرتبط مثل مدیریت بازرگانی و مهارت‌های میان‌فردی بیشترین اهمیت را برای پیدا کردن شغلی به عنوان کارشناس فروش دارند.

شما می‌توانید آگهی‌های استخدام کارشناس فروش و بازاریابی را در وب‌سایت جاب ویژن پیدا کرده و برای آن‌ها رزومه بفرستید.

گروه شغلی کارشناس فروش و بازاریابی، شامل مشاغل بسیار متنوعی می باشد و از کارآموزی به عنوان کارآموز فروش شروع می‌شود. کارشناس فروش می‌تواند با طی مراحل مختلف، جایگاه‌های شغلی متنوعی را تجربه کند و نهایتا می‌تواند به یک جایگاه مدیریتی مثل مدیر فروش یا معاونت فروش برسد.

یکی از مهم‌ترین مراحل در تصاحب یک جایگاه شغلی کارشناس فروش، مصاحبه استخدامی است. برای یک مصاحبه‌ی استخدامی موفق، باید خود را برای جلسه‌ی مصاحبه آماده کنید. برای این کار، باید در مورد سازمان تحقیق کنید و سوالاتی را که ممکن است از شما پرسیده شود، یادداشت کرده و پاسخ‌های خود را برای این سوالات، آماده کنید. در روز مصاحبه نیز باید با بهترین فرم خود و با آراستگی ظاهری کامل و اعتماد به نفس بالا در جلسه‌ی مصاحبه حضور پیدا کرده و به شدت مراقبت زبان بدن خود باشید.

در پایان نیز بهتر است که از مصاحبه کنندگان در مورد شرایط شغل و سازمان و مراحل پس از مصاحبه سوال پرسیده و پس از تشکر از آن‌ها، با لبخند جلسه‌ی مصاحبه را ترک کنید.

برای آشنایی بیشتر با شغل کارشناس فروش می‌توانید به مقاله‌ی راهنمای جامع استخدام کارشناس فروش مراجعه کنید و همچنین برای مشاهده آگهی‌های استخدام کارشناس و مدیر فروش می‌توانید از لینک https://jobvision.ir/jobs/category/sales استفاده کنید.

1 view0 comments

Comments


bottom of page