top of page
Search
jobvisionseo

بررسی بازار کار دیجیتال مارکتینگ و موقعیت‌های شغلی پردرآمد

از آن‌جا که خدمات دیجیتال و حضور مردم در فضای مجازی، به سرعت در حال افزایش است، بسیاری از کسب‌وکارها و سازمان‌های بزرگ و کوچک، فضای مجازی را برای تبلیغات محصولات یا خدمات خود، انتخاب می‌‌کنند. فعالیت در فضای مجازی نیاز به تخصص و تجربه دارد؛ بنابراین، شاخه‌ای جدید از بازاریابی به نام دیجیتال مارکتینگ با شاخه‌های مختلف، توسعه پیدا کرده است.

اگرچه، مجموعه‌ای از مهارت‌ها، به همراه تجربه‌ کار بازاریابی، اهمیت زیادی در این شغل دارن؛ اما برخی کارفرمایان در استخدام کارشناس مارکتینگ، به تحصیلات و مدرک دانشگاهی شما هم اهمیت می‌دهند. به این ترتیب، فارغ‌التحصیلان رشته‌‌ مدیریت بازرگانی، به ویژه آن‌هایی که در گرایش بازاریابی تحصیل کرده‌اند، در اولویت تصاحب فرصت‌های شغلی مارکتینگ قرار دارند.

برای مشاهده‌ آگهی‌های استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ، کلیک کنید.



در این مقاله جاب ویژن قصد داریم در رابطه با شرایط و نیازمندی‌های استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ و مزایا و بازار کار آن صحبت کنیم.

چه مشاغلی در حوزه دیجیتال مارکتینگ وجود دارد و کدام بهتر است؟

منظور از دیجیتال مارکتینگ، استفاده از ابزار و فضای اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو و دیگر کانال‌های آنلاین دسترسی به مصرف‌کنندگان برای امور بازاریابی محصول یا خدمات است. در حال حاضر مشاغل مختلفی در این حوزه وجود دارند که با توجه به مهارت وعلاقمندی خود می‌توانید وارد آن شوید. برخی از مهم‌ترین شاخه های کاری دیجیتال مارکتینگ عبارتند از:

سئوکار یا کارشناس بهینه‌سازی موتورهای جستجوی اینترنتی

بهینه‌سازی موتور جستجو (سئو) که ترجمه شده عبارت Search Engine Optimization یا همان SEO است، به معنی مجموعه اقداماتی است که برای بالا رفتن رنکینگ یک سایت در صفحات جستجوی موتورهای جستجو (به ویژه گوگل)، انجام می‌شود. SEO بخش بسیار مهمی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ هر شرکتی است و ترافیک زیادی را به سایت شرکت جذب می‌کند. در واقع، هدف اصلی بسیاری از سازمان‌ها برای استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ، بهینه‌سازی سایت و محتواهای منتشر شده در آن می‌باشد.

موقعیت شغلی بازاریاب محتوایی



منظور از بازاریابی محتوایی، تولید محتوای جذاب، خلاقانه، آموزشی یا هر نوع محتوای مفید دیگری است که به رسیدن به اهداف زیر کمک می‌‌کند:

  • افزایش ترافیک و میزان بازدید سایت

  • برندسازی و شناخته‌شده‌تر شدن برند

  • و …

ادمین شبکه‌های اجتماعی

بخش زیادی از حضور مردم در فضای مجازی، در انحصار شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب، تلگرام و … است. بنابراین، رقابت سختی برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی بین کسب‌وکارهای رقیب وجود دارد و شرکت‌ها، شدیدا نیازمند استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی خود هستند.

طراح تجربه‌ی کاربری (UX)

یکی از وظایف تخصصی در حوزه‌ دیجیتال مارکتینگ، طراحی تجربه‌ی کاربری یا همان UX سایت یا اپلیکیشن‌های شرکت است.

دیجیتال مارکتر برای بهینه‌سازی نرخ تبدیل



بهینه‌سازی نرخ تبدیل (Conversion Rate Optimization) یا CRO به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که برای تبدیل مخاطبین در فضای مجازی، به مشتریان ثابت، انجام می‌شود. این کار نیز کاملا تخصصی است و شرکت‌ها برای CRO نیازمند استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستند.

خودکارسازی بازاریابی

حجم بسیار بالای امور مربوط به دیجیتال مارکتینگ و تعداد بالای مخاطبینی که شرکت‌ها می‌خواهند به آن‌ها دسترسی داشته باشند، کارشناسان دیجیتال مارکتینگ را وادار کرده به راهکارهای خودکارسازی بازاریابی (marketing automation) روی آورند. در این روش، از ابزارهای نرم‌افزاری برای خودکارسازی اقدامات بازاریابی استفاده می‌شود.

یک دیجیتال مارکتر موفق چه وظایفی لازم است انجام دهد؟

دیجیتال مارکتینگ، شاخه‌های مختلفی دارد و هر شغلی وظایف و مسئولیت‌‌های خاصی دارد. با این حال، هر کارشناس دیجیتال مارکتینگ، باید آشنایی خوب با تمامی زمینه‌‌های فعالیت این حوزه داشته باشد. برخی از اصلی‌ترین مسئولیت‌های کارشناس دیجیتال مارکتینگ عبارتند از:

  • پیشنهاد و اجرای روش‌های بازاریابی مستقیم

  • پیشنهاد راهکارها و روش‌هایی برای بهبود فروش

  • تقویت جایگاه شرکت در فضای وب

  • همکاری با تیم‌های بازاریابی، فروش و توسعه محصول

  • پیگیری منظم استراتژی‌های بازاریابی رقبا و شناخت دقیق آن‌ها

  • بهبود میزان شناخت و محبوبیت برند

  • مدیریت شبکه‌های اجتماعی

  • طراحی کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ با توجه به اهداف سازمانی

  • همکاری در تولید محتواهای دیجیتال مثل وبسایت، بلاگ، اخبار، پادکست‌ها، اینوگرافی‌ها، ویدئوها و … و مدیریت تولید این محتواها

  • ایجاد و نظارت بر ROIها (نرخ‌های بازگشت سرمایه) و KPIها (شاخص‌های عملکرد کلیدی)

  • به روز بودن در حوزه‌ی فناوری‌های رسانه‌ای جدید و آخرین ترندهای فناوری

دیجیتال مارکترها در کدام حوزه‌ها می‌توانند مشغول به کار شوند؟



در حال حاضر، تقریبا تمامی کسب‌وکارها در حال روی آوردن به فضای مجازی هستند؛ چرا که استقبال شدید مردم از رسانه‌های دیجیتال، فضای مجازی را به بهترین مکان برای رقابت تبلیغاتی تبدیل کرده است. در نتیجه، تقریبا تمامی بخش‌های صنعتی و تجاری و حتی سازمان‌های ارائه دهنده‌ خدمات دولتی، نیازمند کارشناسان دیجیتال مارکتینگ هستند. در زیر، فهرستی از سازمان‌ها و شرکت‌هایی را که نیاز بیشتری به استخدام کارشناس بازاریابی آنلاین و دیجیتال مارکتینگ دارند، مشاهده می‌کنید:

  • شرکت‌های تخصصی تبلیغات و بازاریابی

  • کلینیک‌ها و کسب‌وکارهای فعال درحوزه‌ سلامت

  • باشگاه‌ها و کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌ ورزش و تناسب اندام

  • فروشگاه‌ها

  • کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌ فشن و پوشاک

  • شرکت‌های فعال در حوزه‌ آموزش

  • شرکت‌های فعال در حوزه‌ سرگرمی

  • شرکت‌های فعال در حوزه‌ مواد غذایی

  • شرکت‌های فعال در حوزه‌ سفر و گردشگری

  • کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌ املاک و مستغلات

کسب‌وکارهایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، بیشترین نرخ بازگشت سرمایه از دیجیتال مارکتینگ را دارند. بنابراین، نیاز آن‌ها به استخدام کارشناس بازاریابی در حوزه‌ فضای مجازی، بیشتر از سایر کسب‌وکارها است.

جمع بندی

شما می‌توانید براساس مهارت‌ها و علاقه‌‌ خود، در هر کدام از شاخه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ، فعالیت کنید و برای این کار، نیاز به تحصیلات بالایی ندارید ولی داشتن تحصیلات مرتبط به ویژه در رشته‌هایی مثل مدیریت بازرگانی، مدیریت رسانه و MBA، کمک زیادی به موفقیت و پیشرفت شغلی شما می کند.

اولین گام برای ورود به حوزه‌ بازاریابی دیجیتال، ارسال رزومه برای آگهی‌های استخدام کارآموز دیجیتال مارکتینگ است. پس از دوره‌ کارآموزی می‌توانید برای آگهی‌های استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ درخواست همکاری بفرستید و در یک حوزه، فعالیت خود را شروع کرده و کم کم، به جایگاه‌های مدیریتی در دیجیتال مارکتینگ برسید و در نهایت به جایگاه‌های شغلی مدیر تبلیغات یا بالاتر دست پیدا کنید.

فردی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ، متخصص می‌شود، با چند سال تجربه و افزایش مهارت‌های خود می‌تواند به جایگاه شغلی مدیر بازاریابی و تبلیغات شرکت برسد. البته این انتهای مسیر پیشرفت نیست و کسی که حوزه‌ پراهمیت بازاریابی را مدیریت ‌کند، نهایتا می‌تواند به جایگاه‌هایی مثل مدیر اجرایی و حتی مدیر عامل شرکت هم برسد.

0 views0 comments

Comentarios


bottom of page