top of page
Search
jobvisionseo

اهمیت مهندسی معماری و آینده‌ی این رشته

ساختمان‌هایی که در آن‌ها زندگی یا کار می‌کنیم و سازه‌هایی که هر روز در شهرها در میان آن‌ها محاصره هستیم، اثر عمیقی روی کیفیت زندگی، فرهنگ و نگرش ما دارند. طراحی ظاهر و ویژگی‌های کاربردی این ساختمان‌ها در تخصص مهندسان معماری است.

مهندسی معماری یک شغل نسبتا پرطرفدار است و درآمد خوبی‌ هم دارد. به همین دلیل، استقبال خوبی از این رشته می‌شود. اما آیا فقط تحصیلات برای استخدام شدن به عنوان مهندس معمار کافی است؟ متأسفانه بازار کار این رشته آنقدر خوب نیست که همه‌ی فارغ‌التحصیلان بتوانند بلافاصله در مشاغل مرتبط، مشغول به کار شوند و برای تصاحب فرصت‌های شغلی، یک رقابت طبیعی وجود دارد. البته تعداد آگهی‌های استخدام مهندس معمار و شهرسازی نیز کم نیست.

تحصیلات آکادمیک، حرف اول را در این شغل و پیشرفت حرفه‌ای یک معمار می‌زنند. البته این شغل، همانند هر شغل هنری دیگری، نیازمند مهارت‌های سخت و نرم متعددی است. خود این رشته شامل مشاغل مختلفی مثل معماری، تکنسین معماری، طراحی داخلی و طراحی فضا و … است. مهندسین معمار، پس از پایان تحصیلات، باید ابتدا برای آگهی‌های استخدام کارآموز معماری رزومه ارسال کنند. این دوره‌های کارآموزی چندین سال طول می‌کشند و پس از مدتی، شما می‌توانید به صورت حرفه‌ای مشغول به کار شوید.

با توجه به پیشرفت‌هایی که در فناوری در حال ظهور است و با توجه به چالش‌های پیش روی جامعه‌ی بشری که معماری می‌تواند کمک زیادی به مقابله با آن‌ها کند، آینده‌ی روشنی پیش روی رشته‌ی مهندسی معماری قرار دارد.

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با رشته‌ی مهندسی معماری، اهمیت آن در زندگی‌های رزومره و چالش‌های بزرگ پیش روی بشر و آینده‌ی رشته‌ی مهندسی معماری صحبت کنیم.

مهندسی معماری چگونه رشته‌ای است و چرا تا این اندازه مهم است؟



رشته‌ی مهندسی معماری، رشته‌ای نسبتا جدید است و در اواسط قرن بیستم معرفی شد. مهندسین معمار دانش عملی و نظری را در طراحی ساختمان‌ها و سیستم‌های داخلی ساختمان‌ها به کار می‌گیرند. هدف این رشته، ساخت ساختمان‌هایی با کارایی بالاست که ایمن، سالم، راحت و زیبا باشند و با اصول توسعه‌ی پایدار، مطابقت کنند. مهندسین معمار، در قالب تیم‌های متشکل از متخصصین مختلف، با به‌کارگیری اصول علمی سازه، مکانیک، برق، نورپردازی و آکوستیک، از تخصص خودشان برای مفهومی‌سازی، طراحی، ساخت، اجرا و مرمت محیط‌های ساختمانی استفاده می‌کنند.

از آن جایی که انسان‌ها بیش از ۸۰ درصد از زمان خود را درون ساختمان‌ها سپری می‌کنند، ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و ظاهر داخلی و خارجی ساختمان‌ها می‌توانند در زندگی‌های ما تأثیر بگذارند. همچنین، ساختمان‌ها تا حد زیادی می‌توانند تعیین کنند که چگونه از انرژی، آب و دیگر منابع استفاده کنیم.

این رشته دارای شاخه‌های مختلفی است کع عبارتند از:

  • مهندسی ساختاری

  • مهندسی پیشرفته‌ی مصالح

  • نورپردازی

  • سازه و مدیریت پروژه

  • توسعه‌ی پایدار

  • ابزارهای دیجیتالی پیشرفته

  • آکوستیک

  • تحلیل انرژی

  • معماری

  • نمای ساختمان

  • سیستم‌های مکانیکی، سرمایشی، گرمایشی و تهویه مطبوع

  • مرمت بنا

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام در گرایش‌های فوق و ارسال رزومه به آن‌ها می‌توانید به وب‌سایت کاریابی آنلاین جاب ویژن مراجعه کنید.

نقشه‌برداری و اهمیت آن به عنوان یکی از شاخه‌های مرتبط با مهندسی معماری



بر اساس تعریف گنگره‌ی نقشه‌برداری آمریکا (ACSM) «نقشه‌برداری علم و و هنر انجام تمام اندازه‌گیری‌های لازم برای تعیین موقعیت نسبی نقاط یا جزئیات فیزیکی و فرهنگی، بالا، در سطح یا زیر سطح زمین و به تصویر کشیدن آن‌ها به شکلی قابل استفاده یا تعیین موقعیت نقاط یا جزئیات است».

نقشه‌کشی اولین مرحله از ساخت هر پروژه‌ی عمرانی و معماری است.نقشه‌برداران با استفاده از ابزارهایی مثل GPS، زاویه‌یاب، Google Earth و ... نقشه‌هایی از زمین و عوارض آن در محل احداث آتی پروژه تهیه می‌کنند.

نقشه‌برداران کارهای زیر را انجام می‌دهند:

· نقشه‌ها و گزارش‌هایی در رابطه با مکانی که قرار است سازه ساخت شود تهیه می‌کنند و ارتفاع، عمق، موقعیت‌های نسبی، مرزهای املاک و دیگر مشخصات زمین محاسبه می‌نمایند.

· درستی اندازه‌گیری‌ها و محاسبات انجام شده مربوط به محلی که قرار است سازه در آن‌جا ساخته شود را بررسی می‌کنند.

· مرزهای املاک خصوصی و دولتی را مشخص کرده و بر اجرای سازه در محدوده‌ی قانونی نظارت دارند.

· داده‌ها، نمودارها، نقشه‌ها و دیگر اسناد مرتبط آماده‌سازی می‌کنند یا بر آماده‌سازی آن‌ها نظارت دارند.

· اسناد قانونی را به منظور کسب اطلاعات در رابطه با املاک و مستغلات جستجو کرده و بررسی می‌کنند.

· داده‌های به دست آمده از نقشه‌برداری با دیگر مهندسین و متخصصان همکار در پروژه به اشتراک می‌گذارند.

· دستگاه‌ها را برای اطمینان از عملکرد و اندازه‌گیری صحیح آن‌ها کالیبره و تنظیم می‌کنند.

· بر عملکرد و آموزش دادن کمک نقشه‌برداران و کارآموزان نظارت دارند

· دستگاه‌ها و فناوری‌های نقشه‌برداری طراحی کرده و می‌سازند

مهندسی معماری در آینده چگونه خواهد بود؟



فناوری‌هایی که معماران می‌توانند از آن‌ها برای طراحی و ساخت سازه‌ها استفاده کنند، به سرعت در حال رشد هستند. امروزه معماران می‌توانند به کمک نرم‌افزارهای CADD طرح‌های سه‌بعدی تهیه کرده و با استفاده از فناوری واقعیت مجازی خودشان را درون سازه‌هایی که هنوز ساخته نشده‌اند تصور کنند. پرینترهای سه‌بعدی غول پیکر در آینده‌ای نزدیک به ما امکان ساخت سازه‌هایی را می‌دهند که در حال حاضر، تصورش هم برای ما سخت است. مشابه چنین پرینترهایی قرار است مجتمع‌های مسکونی را در مریخ برای سکونت انسان بسازند. دیگر ترندها و فناوری‌ها که در آینده‌ی مهندسی معماری نقش پررنگی دارند عبارتند از:

· فناوری واقعیت مجازی که به معمار اجازه می‌دهد تا پیش از انجام هر کار فیزیکی بتواند خودش را درون ساختمانی که قرار است در آینده ساخته شود، تصور کند

· دورکاری و کار تیمی از راه دور به کمک پلتفرم‌های ارتباطی که هر روز پیشرفته‌تر می‌شوند

· کلان‌داده‌ها و شهرهای هوشمند برای استفاده‌ی بهینه‌تر از منابع و افزایش رفاه انسان

· مدل‌سازی اطلاعاتی ساختمان

· معماری پارامتری

· شهرهای عمودی که میزبان جوامع عظیم بشری در مساحت‌های اندک هستند

· توسعه‌ی پایدار و ساختمان‌های سبز که زمین را به جای بهتری برای زندگی کردن تبدیل می‌کنند

وضعیت اشتغال در رشته‌ی مهندسی معماری و عوامل اثرگذار روی آن

انتظار می‌رود که بازار کار این شغل، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۳ درصد رشد داشته باشد. این میزان رشد، کمتز از میانگین رشد تمامی مشاغل است. آینده‌ی مهندسی معماری خیلی هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. هرچند که هنوز با تشکیل کلنی‌های انسانی در مریخ، سال‌ها فاصله داریم ولی در آینده‌ی نه‌چندان دور، موضوعات جدیدی در این رشته ظهور خواهند کرد که انگیزه‌ای برای ورود به این حوزه باشند.

عوامل مختلفی مثل عوامل سیاسی اقتصادی و بازارهای موازی مثل بازار کار مهندسی عمران و حتی موقعیت جغرافیایی روی وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مهندسی معماری اثرگذار هستند.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندس معمار در شرکت‌های معتبر، کلیک کنید.

0 views0 comments

Comments


bottom of page